RSG Keizer 7

De 1ste cyclus van het Keizersysteem is nog niet afgesloten, begin volgend jaar spelen we nog twee ronden. Dus er is nog geen winterkampioen Hr. Kok staat in de competitie bovenaan en is goed op weg om winterkampioen te worden. Zijn laatste partij voor deze competitie, dit jaar, sloot hij winnend af met een aardige combinatie.

Heerst er een griepgolf in Roosendaal? Het was zo’n avond met veel afzeggingen. Er waren 6 partijen. In één partij werd ontdekt, na reconstructie, dat de zet Pc6 naar a4, niet mogelijk is. Geen punt er werd vanuit de juiste positie verder gespeeld en er werd zelfs met een ander stuk een voortgezet. Het kan allemaal, bij serieus edoch gezellig. In de andere partijen geen verrassende uitslagen.

Wel werd er door de opruimploeg van dienst een notatieformulier en een lege stift gevonden. Een leesbaar notatieformulier nog wel en waarop vermeld stond dat het hier de laatste ronde betrof, er is onderzoek gedaan naar deze naamloze partij en de zetten zijn aan een grondige analyse onderworpen. De resultaten zijn nog niet bekend maar de indruk is, dat allebei de spelers gelijk hebben en de stift weggegooid kan worden.

Half januari volgend jaar start de tweede cyclus van het Keizersysteem,

Genoten, fijne kerstdagen en een prettige jaarwisseling, tot de volgende ronde.