De perfecte score

Onze tegenstanders (D4 uit Oosterhout), hadden tot nu toe al hun partijen met 4-0 gewonnen! Veel illusies hadden we dan ook niet, maar we zouden onze huid duur verkopen. Jan Schuurmans kreeg al vrij vroeg remise aangeboden. Van ondergetekende mocht hij zelf beslissen of hij dit aannam. Maar schrijver dezes is helemaal geen teamcaptain meer, dat is Joey. Later op de avond zou ik ook nog het uitslagenformulier tekenen, voor de tegenstanders wel te verstaan. Was ik toch nog een beetje teamcaptain. Schaakliefhebber pur sang Jan speelde door en heeft zeker ergens gewonnen gestaan, maar twee zenuwslopende tijdnood duels waren er te veel aan. Jan ging door de vlag in een stelling die minimaal remise was. Ron Hofer speelde tegen oud Eeuwig Schaak jeugdtalent Wouter Jans een alles of niks partij. Ron probeerde gebruik te maken van de vliegende tijdnood van zijn tegenstander, maar ergens ging het mis en Ron raakte in een matnet. Joey verloor twee pionnen, maar volgens zijn tegenstander had Joey ergens een stuk kunnen winnen. Helaas werd dit gemist en was D4 wederom een stap dichter bij de perfecte score. Ikzelf speelde in het begin wat kromme zetten, maar wist er met creatief spel toch met voordeel uit te komen. Door een mindere zet op zet 14 zakte de stelling echter als een kaartenhuis in elkaar en was het snel gedaan. Ook in de analyse na de partij was mijn tegenstander een maatje te groot. D4 is met deze uitslag kampioen en volgend seizoen mag het A-team revanche voor ons nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *