Team RSG weer op koers

Onderweg bedachten we dat we eigenlijk allemaal in Zundert zouden moeten wonen. De omgeving is ruim en bosrijk, de aard van het volk is gemoedelijk, de cafés zijn er goed en het is vlak bij België. Goedkoop tanken, lekker gekruide boerenmetworst, kaas met mosterd kortom Bourgondisch leven en af en toe een partij schaak.

De Teamcaptain liep vandaag voor de troepen uit, hij speelde aan bord 1. Onder het motto: “Ik zal het nog één keer voordoen”, weerlegde hij de openingsopzet van zijn tegenstander en haalde op een fraaie manier het volle punt binnen. 3 – 0.

Bo en Marc waren al klaar met de partij en wonnen ook. We kijken naar een fragment uit de partij van Bo. De opening is Konings Indisch en de witspeler kiest voor de aanval, maar krijgt een niet te stoppen tegenaanval over zich heen. Het boemerang effect. Onderbreken.

René, een speler van Raadsheer 2 en goede bekende van Team RSG, doet een mindere zet en kijkt wild om zich heen. We zien het allemaal. Maar het grandioze loperoffer, dat door zwart wijselijk niet aangenomen werd, hebben we ook gezien. Zunderts vechtschaak, fantastisch om te zien, maar het was vandaag helaas niet voldoende.

Ted wint en 4 punten aan de eerste 4 borden, maar toen was de winst al een feit door de remise van Frank en de winst van Hans. De strijd was hevig en duurde niet lang. Winst voor Team RSG en daardoor weer in de race om het kampioenschap en vroeg thuis.

Het is erg spannend in de 6de klasse E van de zaterdagcompetitie van de KNSB, de laatste ronde brengt duidelijkheid, wie er kampioen wordt. Team RSG staat tweede met één bordpunt achterstand op stadgenoot de Pion. Zie voor een gedetailleerde kansberekening de site van de Pion.

Genoten laten we vergeten wat er deze competitie is mis gegaan, denk daarbij aan het debacle van Leiderdorp, het gedoe tijdens de Derby en de collectieve off-day in de Capelle Doom, en nog hebben we alles in eigen hand.

Genoten de laatste ronde wordt gespeeld op zaterdag 13 april, laten we er eens goed voor gaan zitten om die laatste horde te nemen en denk eraan 6 – 2 is ook maar een uitslag.

Een zeer tevreden Teamcaptain.