Van A naar Beter

De parkeergarage in Tilburg kun je op diverse manieren benaderen, waarvan enkele illegaal. Wie de exploratiedrang van onze teams kent, weet dat daarvan geen manier onbenut is gelaten: over  voetgangersgebieden, tegen de richting in en door poorten waar je niet door mag. U kunt onze teamleden op diverse bewakingsbeelden terugzien. Onder de opwekkende leuze “Van A naar beter”was Roosendaal op de terugweg onvindbaar gemaakt. Pas aanstaande maandag zal blijken of iedereen al binnen is.

Bij de wandeling van de parkeergarage naar Cinecitta zag ik, dat in Paradox die avond één van de betere Amerikaanse jazzpianisten van dit moment speelde. In plaats van een avond tussen jonge, mooie en succesvolle mensen van topmuziek te genieten, ging ik honderd meter verder schaken in een zaaltje tussen 60 mannelijke knotwilgen van rijpere leeftijd in het aanhoudende gereutel van hun spijsverteringskanalen. Succes is een keuze. Dit ging een rotavond worden.

Suus en de captain waren in de schaduw van de basiliek gebleven, dus wij moesten het dit keer zonder de onverschrokkenheid van de Zouaven stellen. Nico opende de gevechtshandelingen door met grote precisie zijn appelsap op de telefoon van de tegenstander te gooien (nat in één!). Die was daardoor niet van slag en Nico leverde al snel een kwaliteit in. Naast hem overkwam André iets soortgelijks, maar zonder appelsap. In gecompliceerde verwikkelingen ging een kwaliteit verloren en vervolgens de partij. Ook Nico moest al snel daarna de vlag strijken.

Aan bord 3 en 4 leken respectievelijk Jacques en Uw Dienaar goede kansen te hebben. Vanuit een dubbelfianchetto beschoot Jacques de vijandelijke koning uit alle hoeken, maar die wist nog net naar een rochade weg te glippen en na vele wederzijdse dreigingen resteerde een kale remisestelling. Ik had in de opening een pionnetje weggesnoept en kwam langzaam beter te staan, maar op de 40e zet gaf ik het voordeel weg en op de 41e de partij.

De Stukkenjagers D  –  RSG C    3 ½ –  ½ : een hardhandige nederlaag  waar geen excuus voor aan te voeren valt – tegen een op papier zwakker team. Ik voorzie disciplinaire maatregelen van de captain.

 

Ben Cartens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.