Stukkenjagers E-RSG B

 

 

 

Goed herstel B-team

 

Na het debacle tijdens de eerste ronde van de avondcompetitie waarin het B-team door KiNG met 0-4 werd afgedroogd, was er nu een sterke wederopstanding. Met Martijn en Joey weer terug in de gelederen, waren we natuurlijk ook in staat om beter tegenstand te bieden dan in de eerste ronde waarin we zelfs het eerste bordpunt moesten prijsgeven omdat we niet voltallig waren. Gezien het ratingoverwicht mocht van ons worden verwacht dat het treffen met Stukkenjagers-F gewonnen moest kunnen worden. Toch duurde het lang voordat uiteindelijk het winnende bordpunt werd gepakt. Teamcaptain Joey, die steeds sterker wordt, was op het derde bord snel klaar met tegenstander Jan Bergsma, maar op dat moment waren de drie andere partijen nog in evenwicht. Op het vierde bord kreeg Rob in zijn partij tegen Wil Wouts een verloren stelling toen hij zijn dame moest ruilen tegen een loper om aan mat te ontsnappen. Toch besloot hij om door te schaken en dit bleek in eerste instantie geen verkeerde keuze. In zijn jacht op de juiste matzet blunderde Wouts en met een paardenvork op koning-dame moest Wouts zijn dame ook inleveren. Dit ging wel ten koste van het paard van Rob waardoor hij nog steeds een licht stuk achter stond. Op het tweede bord kreeg Ron tegen zijn ‘achteruit schakende’, passieve tegenstander een overwicht en dit leverde snel het tweede bordpunt op. Een puntendeling was in ieder geval bereikt, maar op het eerste en vierde bord streden vader en zoon Verbeek nog om het winnende punt. Rob redde het uiteindelijk na een lang eindspel niet, maar op het eerste bord leek Martijn toch de buit binnen te gaan halen. Hij kreeg materiaalvoordeel en een veel sterkere stelling dan zijn tegenstander die bij iedere zet (hoe vreemd kan men zich gedragen) steeds weer remise aanbood. Martijn keek vragend naar teamcaptain Joey die kort antwoordde: ‘kill him!’ En dat deed Martijn dus ook waardoor de buit met 1-3 voor de B-Genoten was.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.