Het linkerrijtje

In de poule des doods van de NBSB  deed ons geliefde C-team goede zaken. Ondanks de afwezigheid van enkele van onze topspelers werd  UNK A met het heilig vuur bestreden en met 4-0 verslagen.
Onze spelers zijn zeer gewild bij maatschappelijke en sportieve evenementen: Jacques was gedetacheerd bij het A-team om daar het beslissende punt te scoren (factuur volgt). André vierde een heuglijk feit in Drenthe bij een turfvuur met bloedworst en streekbrandewijn. Toch was de captain erin geslaagd een knap team op de been te brengen: aan bord 1 Nico, de sluipmoordenaar uit Kaltmhout, aan bord 2 Suus, een vooraanstaand politicus, van wiens kwaliteiten wij nog even gebruik mogen maken totdat hij naar het Binnenhof wordt geroepen, op bord drie captain Hans – als teammanager zacht op de relatie, hard op het resultaat – en tot slot Zekerheidje op bord vier.
Met iedere vezel van het afgetrainde lichaam gespannen trad dit viertal aan tegen de mannen van UNK.

Uw Dienaar opende de score: met ragfijn positiespel ontregelde ik de vijandelijke stelling. Link en rechts plaagstootjes uitdelend en elegant combinerend vocht ik mij een weg naar het verdiende punt. Omstanders mogen daar tegen inbrengen  dat ik in de opening een dame cadeau kreeg, maar daar heb ik geen herinnering aan.
Mijn teamgenoten wisten het goede voorbeeld te volgen: Captain Hans werd door zijn tegenstander uitgedaagd op zijn favoriete terrein: Albins tegengambiet. Hij won al snel een pion in comfortabele stelling. Suus aan bord won ook een pion, toen nog twee en had even later aan drie plus/vrijpionnen genoeg om het punt binnen te halen. Na een ruil van de torens kon ook Hans de zegen noteren: 3-0

De partij van Nico ging dus vooral om de eer en dat duurt soms wat langer. Het café was bijna leeg en de eerste forenzen stonden al in de file toen Nico met weinig tijd op de klok en in een gecompliceerde stelling een stuk won en de daarop volgend verwikkelingen fraai in zijn voordeel besliste.

RSG draait weer mee in het linkerrijtje, de beker met de grote oren is helder in het vizier!

 

Ben Cartens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *