Zundert uit

Zundert uit.

Zaterdag 14 december naar de prachtige club Raadsheer, waar we veel mensen kennen. Er wordt flink gestreden, maar de sfeer is prima. Alle drie de teams speelden thuis, dus het was volle bak. Niek Oostvogels moest een paar keer corrigerend optreden tegen wat al te luidruchtige aanwezigen, waaronder ikzelf. We werden vakkundig de zaal uitgewerkt. Verder verliep alles op rolletjes.

We hadden dit keer 3 topspelers buiten de basis gelaten. We hebben 11 spelers en iedereen speelt bij ons. Raadsheer 3 bungelt onderaan en is belust op wat matchpuntjes en wij moeten winnen om in de race te blijven. Het begin van de match verliep nogal stroef,vooral op bord 6 t/m 8 ging het niet lekker, hoewel er ongeveer gelijkwaardige spelers tegenover elkaar zaten. Kortom we kwamen met 3 – 0 achter helaas. (Het kan ook zijn dat Dree eerst nog 2 – 1 had gescoord, maar dan haal ik gelijk   de  nodige spanning uit mijn toch al magere verslagje). Onder de belangstellende blik van Nico, die ondanks zijn wisselbeurt al supporter aanwezig was, moesten de mouwen opgestroopt worden, want er mocht geen punt meer verspeeld worden. Ondanks een behoorlijk ratingoverwicht op alle borden is dat geen simpele opgave, dat ondervond ikzelf in mijn partij tegen Hannie, die heel lang heel taai verdedigde. De partij duurde 45 zetten. Van de andere partijen heb ik bijna niets mee gekregen, want ik was zelf druk bezig en ging er niet vanuit dat onze meesterlijke columnist er na zijn slechte partij de brui aan gaf en zich snel huiswaarts begaf om troost te zoeken bij zijn geliefde.

Nou, uiteindelijk hebben we het geklaard met 5 -3 en zijn we op de 2e plaats beland. Nu nog ff in Leiden winnen en we staan weer bovenaan. Helaas kan ik hier zelf niet bij zijn, maar zal de pers in het verre buitenland nauwlettend volgen tijdens de lifestreams.

Hans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *