In Quarantaine

Als je toch al in quarantaine moet, dan is de Veestallen zo’n slechte plek nog niet. Consumpties en beschaafd gezelschap zijn altijd voorhanden en vanaf een zeker promillage is elk virus kansloos. Op zaterdag j.l. maakte in die omgeving het handen schudden plaats voor de boks, de elleboog of de kopstoot, want het team van Drie Torens komt uit Tilburg en een virusje is zo meegepakt.

Suus opende de score al snel aan het zesde bord. Met een elegante wending incasseerde hij een stuk en kwaliteit en kon na 19 zetten het punt noteren.  Uw Dienaar volgde even later. Ik wist de verkeerde voortzetting aan een mislukte opening te hechten en moest met een kwaliteitsoffer mijn toevlucht zoeken in zetherhaling en was daarmee nog tevreden ook.
Weer kort daarna bezorgde Mark – na gewoontegetrouw geheel verloren te hebben gestaan  – zijn tegenstander aan het tweede bord een fataal infarct aan de koningsstelling en kon de winst noteren.

Nico schoof aan bord 3 beheerst en ruim binnen de tijd (!) naar een soepele winst en captain Arco kwam met een kwaliteit en twee pluspionnen uit het middenspel en maakte gedecideerd af. Code Groen: de winst was al een feit. In het besef dat de situatie onder controle was kuierden wij tevreden  rond de resterende drie borden, wijdden ons aan hoogstaande analyses van de voltooide partijen en aan prognoses over de nog lopende gevechten.  

Aan bord 1 wurmde Ted zich uit een complexe stelling en haalde weer eens een puntje binnen. Dré had aan het vierde bord na een kwaliteitsoffer voor twee pionnen misschien kansen, maar alsof ze geveld waren door de jicht kwamen deze pionnen niet meer in beweging en er moest in remise worden berust.
Hans wint meestal geruisloos en onopvallend, maar op diezelfde wijze kan hij ook verliezen. Met  weinig tijd op de klok werd hij op de achterste lijn platgedrukt. Genoegdoening derhalve voor Drie Torens en een mooie winst voor ons Dream Team!

6 -2: Een verdienstelijk resultaat, waarvan de aanstekelijke bron mogelijk ligt in de voortreffelijke sfeer. Met een solide tweede stek op de ranglijst gaan we virusvrij de lente tegemoet!

Ben Cartens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.