vanuit de dug-out

Omdat zaakwaarnemers en financiële belangen steeds meer grip krijgen op de opstelling, waren twee gelouterde cracks van RSG C buiten de opstelling gelaten. Een groot risico, met als enig tegenargument, dat er wel twee RSG-ers opgesteld konden worden, die al eens achter de vijandige linies zijn gedropt en zelfs lid zijn/waren van Raadsheer om ons clubbelang te dienen.
Nou ja, vooruit dan maar, Nico en ik in de dug-out, klaar om bij elke onrecht met onze blocnotes onder de arm het veld op te rennen en de scheidsrechter te belagen.

Bij een eerste blik leek alles in orde: Suus een stuk achter, maar dat geeft niks want daar zat vast een masterplan achter, Jacques een stuk voor, dus die ging makkelijk winnen, Dré en Hans onduidelijk. De champagne kon nog niet open, maar alvast wel koel gezet.
Al snel bleek dat er eigenlijk geen masterplan was en Suus verloor geruisloos. Dré hield goed stand in een lastige stelling, tegen een tegenstander die sterker geacht moet worden en zag zijn remiseaanbod niet gevalideerd door enige teamcaptain, maar wel geaccepteerd.

Terwijl de andere teams van RSG geruisloos ineenzakten, bleef Jacques geconcentreerd spelen en kon ondanks langdurig verzet het punt incasseren. Bleef over de partij van onze captain Hans.
Een moeilijk geval, met over en weer vergissingen en kansen. Daarbij was zijn gezichtsvermogen aangetast door ernstige overprikkeling, te wijten aan de blootstelling aan wiegende lichaamsdelen, waarmee je in het land van Mecking ongewild wordt geconfronteerd. Met dit in het achterhoofd is een remise (niet gevalideerd door de captain) nog een knappe prestatie.
We staan op dit moment knap vierde in de Poule des Doods , de toppositie is in zicht en we hebben de achtervolgers afgeschud. Er dreigt een kans.

RSG C – De Raadsheer B         2-2

One thought on “vanuit de dug-out