Angst voor RSG beheerst de Boomtak

22 oktober togen wij naar Tilburg alwaar we speelden regen het D-team. In dit team spelen normaliter vader en zoon de Veth alsmede Ger IJzermans. Ger was helaas geblesseerd en ook een andere speler was verhinderd. Kennelijk waren ze zo bang van ons dat ze 2 sterke vervangers hebben ingehuurd. Het ratinggemidelde van het KiNG-team was 235 punten hoger dan dat van de matadors van RSG, dus we hadden feitelijk al gelijk de eerste bus naar huis kunnen nemen, maar sportief als we zijn namen we de handschoen op.

De eerste nul was voor de captain, die een dappere koningsaanval van z’n opponent niet kon weerleggen. Mooi kwaliteitsoffer en sterk uitgespeeld. Nico speelde tegen Bo heel lang een gelijk opgaande partij, maar naarmate zijn klok verder doortikte raakte hij de draad kwijt, raakte materiaal kwijt en kwam in een hopeloze stelling terecht. Suus speelde tegen Dewi Vermeulen (voormalig meisjeskampioen tot 16 jaar) en kwam in een partij terecht waar hij constant moest keepen, zoals hij het noemde en deed dat goed. Uiteindelijk bood Dewi remise aan in een ongeveer gelijke stelling, waarschijnlijk omdat haar klok iets te snel tikte. Zowaar een halfje. Omdat we maar 3 spelers op de been konden brengen moesten we naarstig op zoek naar een invaller en die vonden we in onze voorzitter Ron, die in z’n eigen trein naar Tilburg kwam. Dank! Ron speelde tegen Christ zoals zo vaak weer zeer taai. Elke keer als je denkt dat hij omvalt vindt hij weer een zet. Christ zat wanhopig met zijn hoofd te schudden. Ze waren de laatsten in de goed gevulde zaal van buurthuis de Boomtak die nog aan het spelen waren. Uiteindelijk doemde een sterke loper op in open koningsstelling van Ron, die prima samenwerkte met een batterij op de g-lijn het was niet meer te houden.

Cappie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *