Strijdend ten onder

Waarin onze helden aan vertwijfeling ten prooi zijn

Een vraag die ons sterk bezighield bij de laatste twee ronden van ons optreden in de avondcompetitie: Wanneer je laatste wordt, wat gebeurt er dan? Degraderen kan niet. Word je veroordeeld tot het spelen van play – offs tegen een team uit Emmer-Compascuum?  Of moet je een klok inleveren?

Waarin de kansen lijken te keren

Tegen Raadsheer werd enkele weken geleden een knappe zege behaald. Dankzij krachtdadig optreden van onze man aan bord 4 (Slot op de deur, Zekerheidje), wisten Dré, Nico en Hans aan de borden 1 tot en met 3 zich verzekerd van een goede uitgangspositie. Drie felbevochten remises brachten het matchpunt binnen.

Waarin onze helden in grootse stijl ten onder gaan

Hoe anders verging het ons in Breda. De Baronie, onze concurrent voor de rode lantaarnpositie, had zich verschanst in een speelzaal met een parkeerplaats op grote afstand. De route leidde langs drukbezette terrassen aan de Ginnekenmarkt, die op zo’n zomerse avond minder standvastige zielen gemakkelijk tot andere bezigheden zouden kunnen verleiden dan het verzetten van houten poppetjes onder een TL-balk. Zo niet onze helden! Zonder morren zetten zij zich aan de zware taak om een goed resultaat neer te zetten, met ware heldenmoed, vastbesloten om geen van onze 23 overtollige klokken uit handen te geven.
Lange tijd gingen de partijen gelijk op. Jacques leek aan bord 1 comfortabel te staan, Suus stond degelijk in een Siciliaan, Hans en Uw Dienaar bekeken van twee kanten de narigheid die ontstaat na  1. d4 en 2. Lf4. Veel gesloten stellingen, weinig materiaal geruild, de tijd werd volledig gebruikt. Toen de speelzaal al leger en leger raakte (de lokroep van de terrassen?) moest Jacques zich gewonnen geven. De dame van de tegenstander had meer ruimte en gebruikte die slagvaardig. Suus zag één van zijn remisevoorstellen beantwoord met een gemene vork, waarna het 2-0 was.
Ondanks dappere pogingen was er aan de borden 3 en 4 toen al niets meer te halen dan remise.

De Baronie C – RSG B          3 – 1

Een uiterst eervolle laatste plaats in de competitie, behaald met strijdlust en nimmer aflatend goed humeur. Emmer-Compascuum is gewaarschuwd!