Allemaal in de fontein!

Dat ontbreekt nog aan de plannen van de nieuwe coalitie: Een fontein voor onze fans, om in te duiken en om de uitzinnige taferelen enigszins in goede banen te leiden.

Wij hadden alle scenario’s doorgerekend. Wanneer Staunton met 8-0 zou winnen (onwaarschijnlijk natuurlijk), dan zouden wij aan 2 punten (=4 remises) voldoende hebben voor het kampioenschap. Diskwalificaties ontlopen, geen punten in mindering en de tegenstander waar wij die twee punten moesten ophalen stond onderaan.
Gesterkt door deze statistische wetenswaardigheden gingen wij op pad naar Best, waar we opgewacht werden door een piepjong team onder leiding van de ook in Roosendaal bekende coach Dolf Meijer.

Een heuse wedstrijdleider zag toe op de gang van zaken, een moeder zorgde voor koffie en fris, de sfeer was uitstekend. Mijn 10-jarige tegenstander speelde razendsnel, maar niet heel nauwkeurig. Na 37 zetten had hij een minuut meer dan bij aanvang, maar stond hij inmiddels mat. Over een paar jaar maak ik natuurlijk geen schijn van kans meer tegen deze jongen.

Ook Marc was vrij snel klaar. Na een geslaagd pionoffer kon de koning van zijn tegenstander niet meer veilig wegkomen. 2-0 en we waren virtueel kampioen.
Jacques gaf in een goede stelling een volle toren weg en kon snel opgeven, maar Nico zette een positioneel overwicht rustig om in steeds meer materiaal, 3-1 inmiddels, waarna Suus een lastig toreneindspel fraai verzilverde.

André had het ondertussen knap lastig. In een gelijke stand probeerde hij de zaak te forceren, maar werd snel en vakkundig uit de droom geholpen. Geen 100% score meer, maar ook geen consequenties voor zijn Dréting en het was 4-2.

Hans had inmiddels het buitengewone genoegen om tegen Dolf te spelen. Die viel in voor een speler die niet op kwam dagen. Hans wist de stelling lang gelijk te houden, maar werd uiteindelijk vakkundig klemgezet en moest twee pionnen inleveren: 4-3

Ted mocht de kroon op het werk zetten: Na een lang gelijk opgaande partij wist hij met tactische dreiging de zwarte stelling te slopen.
Eindstand 5-3, ik voorspel Best Moves een mooie toekomst.

Bij Ampie werd door het voltallige team onder het genot van goede wijnen en spijzen nog wat nagenoten, terwijl onze fans (knap vermomd als postbezorgers) voor in het café feestvierden.

Het was een mooie dag.
En Staunton won wel degelijk met 7 ½ –  ½

Hulde aan ons zaterdagteam, zeker ook aan Arco, Pieter, Frans en Rob die het nodige aan het eindresultaat hebben bijgedragen.

Uw captain