Schaak-off: dat gaan we vaker doen

De schaakbond kwam vorig jaar met een goed idee: Organiseer een schaaktoernooi, waaraan iedereen, leden en niet leden, gratis mee kan doen. In heel het land en in dezelfde periode. Na een lokale en een regionale ronde wordt uiteindelijk een landelijke finale gespeeld met de besten. Een simpele en effectieve manier om de vele huis- en coronaschakers achter de gebreide broek of de laptop weg te trekken en in contact te brengen met hun lokale schaakclub.

Alert als altijd meldde RSG zich dit jaar aan en drie belangstellenden meldden zich bij de Veestallen. Zij werden ingedeeld met nog 7 RSG-leden (waarvan Bas en Frank ook al splinternieuw!) in twee groepen van 5. Na een snelle en slagvaardige indeling en een spoedcursus klokken instellen konden de matadoren aan de slag. Daarbij bleken de overige RSG-leden graag bereid de nieuwkomers hier en daar te ondersteunen en bij te praten over de do’s en don’ts, eigen ervaringen en clubleven. 

In de eerste groep won Ted naar verwachting vrij gemakkelijk, maar in de tweede groep kende ene onverwachte winnaar: De jongste van het stel, Jasper (15!) veegde zijn tegenstanders snel en effectief van het bord, ook een ervaren en gelauwerde tegenstander als Frans moest er aan geloven. Jasper gaat door naar de volgende ronde en zijn eventuele successen zullen wij dan met groot plezier aan onszelf toerekenen. 

Of de overige spelers zich gaan aanmelden bij RSG is nog niet zeker (o.a. door onregelmatig werk). Wel zeker is dat het beproefde RSG-concept “serieus gezellig” ook door deze schakers werd gewaardeerd.

Wordt vervolgd, derhalve!