Avondcompetitie: velen zijn geroepen, doch slechts weinigen uitverkoren?

Lang is er vergaderd of we met 1 of 2 teams in de avondcompetitie zouden uitkomen. Het zou misschien wel lukken met een mix van 12 toptalenten waaronder vaste spelers en potentiĆ«le invallers. Uiteindelijk vonden wij de basis te smal en werd er 1 team ingeschreven. De consequentie is dat iedere wedstrijd vrienden teleurgesteld toe moeten kijken. Enthousiast stuurde ik een mail rond aan 12 clubleden voor de eerste ronde tegen King. Maar de eerste 4 reacties waren afmeldingen. Uiteindelijk bleven er 4 over voor de wedstrijd en wel zeer sterke spelers. Jan, Marc, Arco en eeuwige reserve Nico, die zich tot nu toe zeer weinig afmeldt en bijna altijd speelt. Er kwam kritiek uit de gelederen, dat het wel een heel sterk team was voor de lage klasse waarin wij ons hadden ingeschreven. Minimaal moesten we toch de tegenstander op de hoogte stellen van het feit dat we met een sterrenteam kwamen opdagen.

De captain pareerde de bedenkingen en hield voet bij stuk. Uiteindelijk moest Arco nog afmelden wegens gezinsuitbreiding in de huiselijke kring. De captain viel in voor hem. Tot mijn verbazing bleek het team van King nog meer Elo op de weegschaal te leggen dan wij. Zelfs de tegenstander van Jan had nog een hogere rating. We wonnen toch nog met 2 1/2 punt door overwinningen van Nico en Marc en remise van Jan. De titel blijft binnen handbereik.

Cappie