Meer dan 300 jaar kennisopbouw net voldoende voor een minimale overwinning

Voor de uitwedstrijd tegen Rode Lopers op vrijdag 24 maart was weinig  animo, maar uiteindelijk wist ik toch een goed team samen te stellen:

1 Jacques
2 Nico
3 Dree
4 Cappie

Wij genoten een gastvrije ontvangst op een prima speellocatie in een uitgestorven winkelcentrum. Rode Lopers is een club in opbouw met veel jeugdspelers en weinig ouderen, dit in tegenstelling tot RSG. De grote aanjager van RL is Lars van Wageningen. Helaas kon hij zelf niet meespelen wegens de vele taken die hij heeft. Onze tegenstanders waren jeugdig, ambitieus en hadden een lagere rating dan wij.
Helaas kon ik door de vele complicaties op mijn eigen bord verder niets volgen. Volgens mij  wonnen Dree en Jacques vrij geruisloos. Nico ging technisch knock-out omdat hij een onherkenbare loper aanzag voor een pion. Ikzelf wilde het agressief spelen, maar werd geconfronteerd met een geweigerd Albins tegengambiet. In het eindspel kon ik, met minder materiaal maar met 2 gevaarlijk doorgeschoven  pionnen enigszins fortuinlijk remise maken en zodoende werd de winst binnen geharkt.

Daarmee staat RSG nu tweede, op één wedstrijdpunt van KING C

Cappie