Nederland – België op 64 velden

De Nederlandse Schaakbond (KNSB) bestaat dit jaar 150 jaar en is daarmee een van de oudste sportbonden van Nederland. Overigens was de KNSB al de oudste schaakbond ter wereld!
Bij gelegenheid van het 150- jarig bestaan van de Nederlandse Schaakbond onder het thema “Schaken kent geen grenzen” hebben schaakteams aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grenspalen elkaar opgezocht voor een internationale match. Dit geheel in de traditie van de schermutselingen tussen de Oranje Leeuwen en de Rode Duivels, tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel en de tientallen matches tussen de korfbalteams van beide landen.

Aan Nederlandse zijde hebben SV de Raadsheer uit Zundert en RSG uit Roosendaal zich verenigd om Brasschaak (uit Brasschaat) het hoofd te bieden. Elk team zal aantreden met een representatieve selectie van 25 spelers, plus 5 jeugdspelers.
De inzet van de match bestaat uitsluitend uit de eer en het plezier van de ontmoeting. Een vervolgmatch of de start van een meerjarige traditie moet zeker niet uitgesloten worden.

De match vindt plaats op 20 mei in het Wapen van Zundert (Katerstraat 12, Zundert) op 20 mei, aanvang  13.30 uur.