Jan had ongelijk en toen weer gelijk

Voordat ons avondteam in het strijdperk trad, vertelde ik dat onze tegenstander Staunton 1 plaats boven ons stond met 1 matchpunt meer en ook 1 bordpunt meer. Jan zei dat dat aan het einde van de avond anders zou zijn. Mooi niet, het is nog steeds zo.

Dan de strijd. Met een schuin linkeroog kon ik zien dat Jan een geweldige aanval opzette die snel doorsloeg. De tegenstander gaf op en ik hoorde Jan zeggen dat het inderdaad volledig uit is. En daar had hij dan weer helemaal gelijk in. Met een schuin rechteroog kon ik zien dat Suus het in eerste instantie niet makkelijk had en een pion achter kwam te staan. Hij rechtte de rug, en met een wit wijntje als inspiratiebron, ging hij in de slag. Won de pion terug en zijn tegenstander accepteerde zijn remise aanbod met graagte. Van de partij van Sylvester heb ik niet veel meegekregen. Wel heb ik minstens 2x gehoord dat nu de situatie weer heel anders was. Het een en ander resulteerde in remise. Ikzelf stond na de opening iets beter, mijn tegenstander verdedigde zich goed met heel creatieve zetten. Ik kreeg geen vat op hem. Geleidelijk werd mijn stelling slechter en de zijne beter. Ik verloor de kwaliteit en in opperste schaak blindheid gaf ik ook nog een stuk weg. Toen stond er 2-2 op de borden.

Jacques