Betere zetten doen

De plotselinge sprong in onze ratings is in ieder geval niet terug te voeren op de match tegen De Baronie 2. Met een kleine nederlaag (4 ½ – 3 ½ ) werden we naar huis gestuurd. Spijtig en misschien onnodig, maar ook weer geen ramp: promotie en degradatie zaten er toch al niet in.  

Het was prachtig weer, de terrassen op de Ginnekenmarkt deden goede zaken. Echt weer om binnen te gaan zitten met een gezelschap heren op leeftijd om houtjes te gaan verzetten.
De Baronie is natuurlijk een eerbiedwaardige club, waar zelfs een laan, een gebied en een voetbalclub naar vernoemd zijn. En waar we nog wat oude bekenden troffen.
De locatie is ruim, licht en aangenaam.
Over de match: Marc en Arco scoorden beiden fraaie overwinningen met aanvalspartijen in grootse stijl. André, Suus en Jan hielden soeverein remise.

Tot zover het goede nieuws.

Ted overkwam een bedrijfsongeval in de opening, Nico in een gevorderde fase in de partij. Dat kan wel eens gebeuren. Alleen als we allemaal betere zetten doen winnen we.
Ik tartte het noodlot door een Boedapester gambiet te spelen tegen een Hongaarse schaker (“nou, u durft!”) en dat leek nog even goed te gaan, maar liep uiteindelijk ook fout af.
Voor straf had Ampie geen eten voor ons…