RSG D kaapt matchpunt weg in Made

Het was afgelopen dinsdag (27augustus 2015) allemaal te doen in Made. Het vlaggenschip van ’t Paardje, koploper in klasse B2, was de opponent. Een verslag schrijven terwijl je zelf niet eens in Made bent geweest? Geen probleem. Je stuurt simpelweg een zuigberichtje rond met de opmerking: “ik ben benieuwd naar het verslag” en de reacties komen vanzelf binnen. Leutig! Ik citeer in volgorde van binnenkomst:

Tedjes: Verslag? “In mijn partij met wit heb ik in het Siciliaans pas op 24e zet gerokeerd. Mijn tegenstander stond na de opening een beetje passief, maar in plaats van afwachten kwamen enige pionoffers, zodat ik op een gegeven moment 4 pionnen voor stond. Helaas leverde die offers geen echte activiteit voor hem op, ik heb een paar pionnen teruggegeven om mat te zetten. Bij Martijn (naast mij) heeft zijn tegenstander op soortgelijke wijze zijn stelling om zeep geholpen, die wou in een totaal dichte stelling de zaak forceren en kreeg het deksel op zijn neus. Van de anderen heb ik te weinig gezien om iets op te schrijven.”

Ron: “Zelf ben ik voor mijn nachtdienst nog even naar Made gereden om het D-team te ondersteunen. Ik denk dat het geholpen heeft tegen de koploper gezien het mooie resultaat.”

Pieter: “het enige, dat  ik aan verslag kwijt kan, is dat Joey bijna in het eindspel zowat gewonnen stond, maar toen in het eindspel een paar verkeerde zetten tegen met zijn toren tegen 3 pionnen, die naar de overkant renden en was kansloos tegen die 3 pionnen. Hij had waarschijnlijk kunnen winnen. Pieter zit in een periode, dat het allemaal wat minder gaat met schaken, ik kwam met zwart in de opening al weer in de problemen en kon bijna de hele partij niks doen met twee lopers. Ik had een pion moeten offeren om spel te krijgen en deed dat niet. Op het laatst werd het nog even spannend en kwam ik zelfs beter te staan met twee pionnen voor (!), maar dat speelde ik verkeerd uit en liet mijn koning, loper en toren pennen en ging uiteindelijk mat.” Het laatste stukje van de literaire bijdrage van Pieter is niet geschikt voor jeugdige lezers en om die reden door de redactie geschrapt.

’t Paardje A (1675) vs RSG D (1498): 2 – 2
Peter van den Hout (1823) – Ted van Eck (1896): 0 – 1
Rene Stadhouders (1709) – Martijn Verbeek (1759): 0 – 1
René Gosens (1646) – Joey Wattimena (1285): 1 – 0
Herman Maas (1521) – Pieter de Nijs (1053): 1 – 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *